top of page
  • Robin

Heerlijke zomerse tian van mozzarella, courgette, aubergine en Robin Food groentesaus

Bijgewerkt op: 11 okt. 2021


Ingrediënten voor 4 personen

· 2 grote, stevige courgettes

· 2 grote, stevige aubergines

· Robin Food saus, chili of gewone

· 300 gr mozzarellaplakjes

· 1 basilicumplantje

· 1 handvol pijnboompitten of pompoenpitten

Hoe maak je de tian?


1/ Snijd de aubergines en courgettes horizontaal in lange plakken van een halve centimeter. Ofwel bak je ze apart in een pan met veel olijfolie. Keer ze regelmatig om. Ofwel neem je een ovenschotel waarin je ze een 20’ laat garen op 175°. Smeer dan beide kanten van de groenten goed in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze op aluminiumfolie of bakpapier op een ovenplaat.


2/ De basilicum hak je fijn.


3/ Gril de pijnboom- of pompoenpitten.


4/ Neem een ovenschotel en vul ze laag per laag: onderaan giet je een heel dun laagje Robin Foodsaus, daarbovenop de courgetteplakjes, vervolgens terug wat saus en daarbovenop mozzarellaplakjes. St. Dan leg je een laag aubergineplakjes en vervolgens opnieuw tomatensaus. Hier bovenop de pijnboom- of pompoenpitten. Je herhaalt alles en eindigt met wat kleine stukjes mozzarella die mooi zullen smelten. Zet de schotel in de oven gedurende 30’ op 175°.


Ik raad aan er quinoa bij te doen, maar rijst kan ook. En bovendien is een slaatje van rucola of zelfs van rode biet en worteltjes er heerlijk bij ! Gebruik gerust je creativiteit !Smakelijk!

Groetjes,

Liesbeth van het Robin Food-team
87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page