• Robin

Balletjes in groentesaus

Lekker en gezond eten op tafel zetten hoeft echt niet moeilijk te zijn. Dit gerechtje werd bedacht door Dolicious uit Tervuren. Zij maken elke week een lekker menu klaar voor hun klanten. In juli gingen ze met de Robin Food-saus aan de slag. Het resultaat: lekkere balletjes in tomatensaus met penne.


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 5 vleesballetjes per persoon OF maakt het vegetarisch (minstens even lekker :))

  • 1 fles Robin Food- chilisaus

  • 500 g pasta (rijst is zeker ook een goed alternatief)

  • 1 ajuin, in halve maantjes

  • 1 teentje knoflook, in schijfjes

  • 2 geschilde wortelen, in blokjes

  • 1 courgette, in blokjes

  • peper en zout, voor de smaak

  • olijfolie

  • enkele blaadjes basilicum voor de afwerking


Ready, set, go...

1/ doe een geutje olijf olie in een grote pot en verhit op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ajuin in de pot en stoof aan. Voeg al wat zout en peper toe naar smaak.


2/ eens de ajuin glazig is, voeg je de courgette, wortel en het teentje knoflook toe. Stoof nog 5 minuutjes aan tot de courgette en wortel wat beginnen garen.


3/ voeg de Robin Food-saus toe aan het mengsel groenten en breng aan de kook. Laat de groenten verder garen in de saus. Breng ondertussen in een andere pot water met een snuifje zout voor de spaghetti aan de kook.


4/ kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking. Zet ondertussen ook een pan met wat olijfolie op het vuur om de balletjes lichtjes in aan te bakken.


5/ eens de balletjes wat kleur hebben, haal je ze van het vuur en kan je ze bij de groentemengeling met de Robin Food-saus doen. Laat nog even samen op temperatuur komen. Proef ook even aan de saus en voeg indien nodig nog wat peper/zout toe.


6/ eens de pasta gaar is, giet je een klein scheutje kookvocht bij de Robin Food-saus voor extra smaak, en giet je de rest van het water af. Alles is nu klaar voor de maaltijd.


7/ serveren maar... doe een portie pasta in een diep bord en schep er een stevige pollepel saus met balletjes bovenop. Indien gewenst werk je af met een blaadje basilicum.


Smakelijk!

Amy van het Robin Food-team





8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven